Μελέτη περίπτωσης για εμπορικές επιχειρήσεις - Η MomaPellet

momapelletΤαυτότητα πελάτη
Η εταιρία MOMA Γεράκης Ευάγγελος και ΣΙΑ ΕΕ αποτελεί έναν απο τους μεγαλύτερους εισαγωγείς και διανομείς πέλετ, μπριγκέτας και καυσόξυλου στην Ελλάδα. Με ιδιόκτητο στόλο φορτηγών και συνεργαζόμενους μεταφορείς διανέμει άμεσα μεγάλες ποσότητες στερεών καυσίμων πανελλαδικά.

Τι ζητήθηκε από εμάς
Τα πράγματα για τη Lifehacker ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα. Η MΟΜΑ ήθελε μία νέα ιστοσελίδα με υψηλή επισκεψιμότητα για συγκεκριμμένες φράσεις κλειδιά. Η ιστοσελίδα έπρεπε εκτός από τα βασικά standards να έχει τα βασικά υλικά εμπορίας που είναι σόμπες πέλλετ και καύσιμες ύλες. Μετά την επιτυχή πρόταση της Lifehacker να ξεκινήσουμε με ένα καλό σχεδιαστικό και να προχωρήσουμε in-house μέσα στην επιχείρησή τους με την εισαγωγή όλου του υλικού η επιτυχία ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. Μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα το site ήρθε σε πρώτες θέσεις στο Google για πολύ δημοφιλείς φράσεις κλειδιά όπως “πέλλετ θεσσαλονίκη”, “τιμές πέλλετ θεσσαλονίκη” και άλλα….που δε θα σας αποκαλύψουμε. 

Σκοπός του έργου σε ένα site είναι να επιτύχει σε επισκεψιμότητα. Αυτή με τη σειρά της θα φέρει και πωλήσεις αν κατορθώσουμε να επικοινωνήσουμε σωστά την επιχειρηματική σας ταυτότητα και αν βέβαια και η επιχείρηση σας είναι ανταγωνιστική. Δηλαδή μπορεί να προσφέρει ποιότητα, εξυπηρέτηση και καλές τιμές.

Η ομάδα της Momapellet εργάζεται καθημερινά ακόμη και Κυριακές για να προσφέρει σταθερή ποιότητα και κυρίως καλά καύσιμα, σε ανταγωνιστικές τιμές και στην ώρα τους. Η δουλειά που έχει γίνει είναι πραγματικά πολύ καλή και αυτό φαίνεται από τις αναζητήσεις που ανεβαίνουν αισθητά ακόμη και την περίοδο της ύφεσης! Η φωτογράφηση έγινε μέσα στο κατάστημα στο Ρετζίκι και τα κείμενα ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας ώστε να έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αναζητήσεις. Το Content SEO είναι αποτέλεσμα μιας καλής συνεργασίας και το παράδειγμα της Momapellet είναι από τα μοναδικά. Το pellet είναι ένα προϊόν που έχει εξαιρετικά ανοδική πορεία λόγω της καθαρότητάς του ως καύσιμη ύλη και της εξαιρετικής οικονομίας του σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Δύσκολο να το πουλήσεις online. Ο πελάτης θέλει να έρθει στο μαγαζί να το δει, να συγκρίνει τιμές. To site καταφέρνει να δώσει με ακρίβεια την εταιρική ταυτότητα. Η λύση ακούγεται απλή και ακούει στο όνομα SEO δλδ περισσότερες αναζητήσεις για φράσεις κλειδιά στο Google.

Ταιριάζει με το δικό σας επιχειρηματικό μοντέλο; Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς.
Η καλή συνταγή βρίσκεται στο επιτυχημένο mix. Εμείς μπορούμε:

- Να δημιουργήσουμε καμπάνιες σε δημοφιλή δίκτυα διαφημίσεων όπως το Google AdWords με μοντέλα CPC.
- Να υλοποιήσουμε δυναμικό SEO και να εμβαθύνουμε σε local SEO πρακτικές όπως στην περίπτωση της Momapellet.
- Να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο UI (User Interface) δλδ σε ένα ευκολόχρηστο περιβάλλον για τον επισκέπτη.
- Να υλοποιήσουμε καμπάνιες μάρκετινγκ με δημοφιλή newsletter agents όπως το Mailchimp.
- Να πραγματοποιήσουμε διαδικτυακή έρευνα αγοράς και ανταγωνισμού πριν προχωρήσουμε σε ενέργειες και να συζητήσουμε μαζί σας.
- Να συγγράψουμε εξαιρετικό κείμενο με τεχνικές στο web copywriting.

 

Επισκεφθείτε το www.momapellet.gr