Στείλτε μαζικά email - 10+1 υπηρεσίες για αποστολή email

Στείλτε μαζικά email - 10+1 υπηρεσίες για αποστολή email

​Θέλετε να στείλετε email σε πολλούς αποδέκτες και ξεκινάτε να φτιάχνετε τη λίστα των αποδεκτών σας. Έχετε ολοκληρώσει τη λίστα. Και τώρα;
Τώρα πρέπει να επιλέξετε με ποιο τρόπο θα αποστείλετε τα email σας.

Ίσως αυτό που σας έρχεται πρώτα στο μυαλό είναι να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Outlook ή το Mozilla Thunderbird και να "μπουκώσετε" το server με ανεπιθύμητα spam. Προσωπικά όμως δε σας το συνιστώ για πολλούς λόγους που προς το παρόν δε θα αναλύσω.

Ας δούμε επαγγελματικές υπηρεσίες αποστολής email μαζί:

Mailchimp
Θεωρώ το Mailchimp κορυφαίο αποστολέα καθώς εκτός από το υψηλό pagerank που δικαίως κατέχει από το Google λόγω των υψηλών clean reputation server που διαθέτει έχει και ένα καταπληκτικό interface. Αν και στην αρχή αντιμετωπίζεις κάποια δυσκολία στην πορεία καταλαβαίνεις ότι άξιζε ο κόπος να μάθεις πως θα στέλνεις email. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η δωρεάν χρήση του για 12.000 αποστολές το μήνα έως και 2.000 αποδέκτες. Το Mailchimp έχει καταπληκτικά εργαλεία για να ασχοληθείς και αν θέλεις να γίνεις επαγγελματίας θα φας χρόνια να το μάθεις.Το integration με άλλες υπηρεσίες είναι μοναδικά με εξέχον feature το Mandrill ενώ αν έχετε διάθεση και χρόνο μπείτε και στο Integrations Directory του Mailchimp.
www.mailchimp.com

iContact
Για όσους δεν αρέσκονται στο ολοκαίνουργιο interface του Mailchimp θα προτείνω το iContact -αλλά δε θα του δώσω και bonus- καθώς δεν ξεκαθαρίζει από την αρχή αν έχει πραγματικά free πακέτο. Στο τέλος διαπιστώνεις ότι αν θέλεις να δοκιμάσεις την υπηρεσία πρέπει να πληρώσεις. Στο  iContact μπορείς να βρείτε καταπληκτικά απλά tutorials. Σίγουρα δεν μπορείτε να αγνοήσετε τη σύνδεση του iContact με το Salesforce και αν θέλετε να είστε λίγο πιο "προχώ" email marketers θα πρέπει να έχετε και εδώ ένα account.
www.icontact.com

CampaignMonitor
Αυτό που μου αρέσει το CampaignMonitor είναι το εξαιρετικά εύχρηστο visual composer για την κατασκευή του email interface που θέλεις να στείλεις. Για τους λιγότερο εξοικειωμένους είναι εξαιρετική λύση. Αν είσαι πάλι web designer και είσαι και λίγο εξοικειωμένος με HTML θα σου αρέσει μια χαρά. Τέλος το CampaignMonitor έχει πολύ καλές τιμούλες αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν τα email φτάνουν εκεί που πρέπει να φτάσουν ...πάντα.
www.campaignmonitor.com

GetResponse
Απλό και γρήγορο και στα εξωτερικά πολύ γνωστό είναι και το GetResponse. Το καλύτερο κομμάτι του είναι η επαγγελματική του υπηρεσία GetResponse360 οπως λέγεται. Αν είστε μεγάλοι fan του Outlook θα λατρέψετε το user interface του GetResponse. Αν σας αρέσουν τα παλιά καλά interface είναι καλό, αλλά αν είστε web designers μάλλον θα το μισήσετε. Τιμές καλές αλλά αυτό εξαρτάται και από το πακέτο.
www.getresponse.com

ConstantContact
Και εδώ σας περιμένει ένα πολύ εύχρηστο περιβάλλον εργασίας και πολύ καλά tutorials. Το ConstantContact έχει όμορφα και εντυπωσιακά email templates ιδανικά για επαγγελματική χρήση και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται καθόλου HTML.
www.constantcontact.com

Benchmark
Αν σας ενδιαφέρει το mobile email marketing τότε το benchmark είναι το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσετε. Έτοιμο για android και ios είναι μονόδρομος.
www.benchmarkemail.com

Aweber
Αν είσαι wordpressas  τότε το aweber είναι το αγαπημένο σου utility.  Αξίζει ένα free trial.
www.aweber.com

ActiveCampaign
Αν είστε λάτρεις του automation δηλαδή της αυτοματοποίησης των εργασιών σας τότε θα αγαπήσετε το ActiveCampaign καθώς έχει εξαιρετικό visual interface που μπορεί να σε κάνει εξαιρετικά παραγωγικό. Δείτε λίγο και το automation area και θα καταλάβετε.
www.activecampaign.com

YourMailingListProvider (YMLP)
Αν αυτοπροσδιορίζεστε στους γραφικούς της δεκαετίας του 90 προτείνω το YMLP -κάτι σαν το YMCA ας πούμε-. Δεν μπορώ να πω και τα καλύτερα αλλά αν δεν έχετε πολλές απαιτήσεις τότε βρήκατε το κατάλληλο εργαλείο. Μέχρι και HTML αρχεία μπορείς να ανεβάσεις για το template σου!!!!
www.ymlp.com

Mailjet
Το σηματάκι θα είναι γνωστό από τα παλιά, ωστόσο το mailjet εκτός από 6.000 email ανα μήνα (τα μισά από όσα δίνει το Mailchimp...έχω κολλήσει με το Mailchimp) δεν έχει και πολλά να επιδείξει. Αν σας έχουν τελειώσει τα free subscriptions δοκίμασε και αυτό.
www.mailjet.com

Send​blaster
Αν μόλις ξεκινάτε και δεν τα πάτε και καλά με τα αγγλικά και θέλετε ταυτόχρονα και πρόγραμμα client στον υπολογιστή σας τότε είστε στο κατάλληλο site, αυτό της Sendblaster. Αν και καμία σύγκριση δεν μπορώ να κάνω με τις παραπάνω υπηρεσίες γιατί ουσιαστικά είναι ανόμοια πράγματα σκέφτηκα ότι θα το εκτιμήσετε αν θέλετε να κάνετε μια εύκολη αρχή και έχετε πολύ λίγους αποδέκτες. Αν μπερδευτείτε πάλι και πιστέψετε ότι μπορεί να κάνετε επαγγελματική δουλειά με αυτό το εργαλείο τότε...λυπάμαι! Δεν μπορείτε.
www.sendblaster.com

Συνέδριο WebWorldExpo 2015 στην Αθήνα
Eshop. Κάντο να πετύχει!

Related Posts