Επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Google Maps

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Google Maps

Η εποχή των στατικών δεδομένων έχει περάσει. Τώρα πλέον οι άνθρωποι αναζητούν δυναμικές πληροφορίες. Όσον αφορά τις πληροφορίες των χωρικών σας δεδομένων τη λύση έρχεται να δώσει ο χάρτης Google Maps μέσω επαγγελματικών εφαρμογών όπως το Google Business.

Οι περισσότεροι χρήστες smartphones μπορούν άμεσα να βάλουν τα δεδομένα στο κινητό τους και να είναι σύντομα κοντά σας. Το 2005 ήξερα δύο με τρία άτομα που μου ζητούσαν πληροφορίες Google Maps (συντεταγμένες). Σήμερα όλο και πιο πολλοί το ζητάνε.
Δεν είναι λίγες οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Πολλοί προγραμματιστές –και εγώ μαζί τους- εκμεταλλευόμενοι τον κώδικα που εξελίσσει το Google δημιουργούν εφαρμογές που μέχρι σήμερα δεν είχαν καν νόημα στον πραγματικό κόσμο.

  • Χάρτες εμπορικών κέντρων
  • Χάρτες με συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών πχ Εστιατόρια Θεσσαλονίκης
  • Χάρτες που δείχνουν ειδικά μονοπάτια σε δύσβατες περιοχές για τουριστικά γραφεία
  • Χάρτες με ειδική σημασία όπως για παράδειγμα αυτός του Google με τις πλέον επικίνδυνες ραδιενεργές επιπτώσεις από το ατύχημα στην Ιαπωνία το 2010

Όποιο επάγγελμα και αν κάνετε είναι σίγουρο ότι υπάρχει κάποια επαγγελματική ευκαιρία εκεί έξω που σας περιμένει και το ποιο σπουδαίο ίσως είναι δωρεάν.

Τι είναι το Google Analytics
Τι είναι το Web Copywriting και γιατί το χρειάζεστ...

Related Posts